Het is weer zover.
Door: Harry
Blijf op de hoogte en volg Harry
17 Mei 2020 | Nederland, Veendam
Dat was niet de bedoeling maar het idee alleen al om nog eens met z’n allen naar Canada te gaan sprak de jeugd best wel aan. Richard wisselde z’n mening nog wel een paar keer maar uiteindelijk kon hij het niet aanzien als er werd afgereisd zonder dat hij er ook bij was.
Na lang wikken en wegen in de coronacrisis hadden we al besloten de vakantie van dit jaar naar Ruurlo te annuleren. Dat gaf ruimte voor serieuze stappen richting de vakantie volgend jaar. Het idee om naar Canada te gaan was met de gevonden vlucht al geboren. Dus al mailcontact gehad met een van de verhuurders in 2019 in Hope BC. Zij is professor in de geneeskunde en weet vanuit haar vak veel over de huidige en zeker over de toekomstige situatie. Toekomst voorspellen is onmogelijk maar we hebben de toezegging dat als reizen volgend jaar veilig is, ze een plekje voor ons heeft in 1 van de mooiste AIRBNB huizen die je je wensen kan. We weten dat uit eigen ervaring.
Rond 22.30 uur toch maar de tickets gaan bestellen. Vanaf 23 juli t/m 19 augustus is de planning. Zoals vaak gaat het boeken bijna goed. Op het laatst is er toch altijd een kink in de kabel waardoor het nare gevoel i.p.v. de hoera-stemming meester maakt van je welzijn. Tot overmaat van ellende is de reservering van de stoelen nog wel in het systeem maar de reservering zelf niet gelukt. Een nieuwe poging betekent een hogere prijs (150 euro verlies in 10 minuten) en het reserveren van de stoelen die we graag willen lukt niet omdat deze nog op bezet staan. 2 Keuzes: Bellen of gaan slapen. Dat laatste kiezen we voor. Maandagochtend 18 mei staat de prijs weer op het oude niveau en zijn de stoelen weer beschikbaar. Met nog wat mitsen en maren lukt het toch om even voor 10.00 uur de reservering van de vlucht TS345 AMS naar YVR tot een feit te maken. De kogel is door de kerk, we hebben a gezegd, nu moeten we het hele alfabet nog zeggen.
Genoeg tijd voor alles wat nog moet. De auto ook maar gelijk vastleggen. De prijzen worden op termijn niet gunstiger dus hoe eerder hoe beter zekerheid. Aangezien een ruime 7 persoons auto goed is bevallen, bezuinigen we daar niet op en hebben we dat maar als uitgangpunt gehouden.
Een globale indeling van de vakantie is de afgelopen weken gemaakt. Tientallen scenario’s hebben de revue gepasseerd. 3 Weken, 3 huizen of 3 weken, 4 huizen was de start. Daarna volgde 4 weken 3 huizen, 4 weken 4 huizen. Dat laatste lijkt het best te passen bij wat we leuk vinden. Natuurlijk is het financiële plaatje allang bekeken en past het bij wat we willen.
Het tellen kan beginnen. 431 dagen vanaf nu is waar we mee beginnen. De hele invulling zullen we beschrijven van gebeurtenis tot gebeurtenis.